Mobi​lić

Mobilna logopedska aplikacija

Moje dete ne izgovara lepo određene glasove

Za svaki uzrast deteta postoje norme kada se očekuje formiranje određenog glasa. Ako ste i sami uočili da Vaše dete ne izgovara lepo glasove, na pravom ste putu ka rešavanju problema. To je prvi i osnovni korak. 
Nakon toga trebalo da se obratite stručnjaku (logoped)  i zakažete  procenu Vašeg deteta. Na osnovu procene stručnjaka, zajedno sa njim pravite plan rada za Vaše dete. 
Mobilić sadrži programe za obradu glasova i puno multimedijalnog sadržaja (ilustracija, kartice, rečenice, audio i video zapisa) kreiranih za potrebe bržeg i lakšeg formiranje glasova. 

Npr, za formiranje slova L smo kreirali 
 

  • 177 kartica
  • 144 ilustracija koje sadrže glas L
  • 144 audio zapisa od strane spikera 
  • 432 rečenice za automatizaciju glasa L
  • 33 zadataka za automatizaciju glasa L
Ako koristimo Mobilić, da li ima potrebe ići kod logopeda

Ni jedan uređaj, niti aplikacija ne mogu da zamene rad čoveka, a posebno stručnjaka koji se školovao za taj poziv i poseduje višegodisnje iskustvo stečeno u svakodnevnom radu sa decom.
Aplikacija je tu da Vam pomogne, da dok ste kući, putujete kolima ili ste kod bake i deke...  vežbate sa svojim detetom. 

Složićemo se da današnja deca vole telefone i tablete, mi smo to iskoristili i kreirali puno zanimljivog sadržaja, sve u cilju veće motivisanosti dece za rad.

Imamo problem sa mucanjem

Tokom razvoja Mobilića, posebnu pažnju s​mo usmerili na problem mucanja kod dece i odraslih.

Preporučujemo dva programa za obradu govora: DAF i program za Brzopletost sa već pripremljenim vežbama. Ne morate nužno koristiti naš materijal, poželjno je da na što raznovrsniji način koristite mogućnosti aplikacije. Vežbajte uz pomoć Mobilića materijal iz sveske, pričajte priče u slikama ... Vaše dete uz pomoć aplikacije može lakše da prebrodi javni nastup, priredbu ...
U zavisnosti od uzrasta i oblika disfluentnog govora Vašeg deteta, logoped primenjuje različite vežbe, tehnike, igre ... i radi na samopouzdanju i prepoznavanju vlastitih emocija Vašeg deteta. 

Iako je namenjen deci, Mobilić mogu koristiti i odrasli koji imaju problem sa mucanjem. Najponosniji smo na našeg druga, studenta Pravnog fakulteta u Beogradu, koji je posle korišćenja Mobilića uspeo da bez problema položi usmeni ispit. To je uticalo na njegovo samopouzdanje i danas sa lakoćom polaže ispite i ima javne prezentacije.

Živimo u inostranstvu, dete ima problem sa izgovorom naših glasova

Mobilić sadrži programe za obradu glasa, zadatke i kartice koje mogu pomoći u savlađivanju glasova.
Nekoliko roditelja iz Nemačke, Holandije i Amerike je dosad koristilo Mobilić u cilju boljeg savlađivanja našeg jezika i glasova
Preporučujemo da pročitate priču jedne mame iz Amerike 

mapa zemalja korisnika Mobilića

Šta su to programi za obradu govora?

Programi za obradu govora su ono što izdvaja Mobilića od drugih mobilnih aplikacijama. 
Kreirani su od strane člana Mobilić tima, senior programera sa 15 godina iskustva i eksperta za obradu zvuka na mobilnim uređajima
Kako oni funkcionišu ?
Napravljeni su za određeni glas koji dete treba da vežba. Neophodno je da dete stavi slušalice, uključi mikrofon i dok izgovora reči Mobilić će pojačavati taj glas, a utišavati druge, tako da dete dobija svest o pravilnom izgovoru glasa koji vežba. 
Pripremili smo i veliki broj vežbi sa ilustracijama gde se određeni glas nalazi u različitoj poziciji u reči, rečenice za vežbanje i audio zapis (spiker govori reč, a detetu može da bude zatatak da ponovi ono što čuje). Možete vežbati i bez gledanja u ekran. Vi podesidete određeni program i recite detetu da priča kako je proveo dan, šta sada radi, da prepriča neku poznatu priču...vodeći računa o glasu koji vežbate.
Mobilić trenutno ima preko 20 programa, i konstatno radimo na novim.

Svi pričaju kako su ekrani štetni

Slažemo se sa stavom struke, da je sve veća primena tableta, telefona...tj. gledanje u ekran dovela do velikog broja dece koja imaju neke od govorno-jezičkih poremećaja. 
Deci je potrebno što više dvosmerne komunikacije, boravka u prirodi i motoričkih aktivnosti. Nažalost ne možemo zanemariti vreme u kojem se nalazimo i sveopštu prisutnost moderne tehnologije. 

Današnje odrastanje nije isto kao što je bilo kad smo mi odrastali, zato verujemo da je potrebno iskoristiti najbolje iz onoga što nam savremeno vreme pruža. Kada koristite aplikaciju, imate mogućnost da dete radi sa već gotovim karticama ili koristite vlastiti materijal, knjige ili svesku. 

Uvek imajte na umu, ovo nije igrica, već neka vrsta vežbe i učenja, što znači da sigurno NEĆE izazvati zavisnosti kod deteta.

Isprobajte Mobilić 

Preuzmite Mobilić na Vašem iPad ili iPhone  

Kontaktirajte nas
    ili  

Koristite besplatno CEO paket Mobilića 7 dana

Postavite nam​ pitanje 

Hvala! Poruka je poslata. Očekujte odgovor vrlo brzo u Vašem sandučetu
Nažalost, nije moguće poslati poruku