Mobi​lić

Mobilna logopedska aplikacija

Mobilić 2.0

Dobre stvari mogu biti još bolje, zato smo nakon prvog rođendana Mobilića, krenuli u razmišljanje o novoj verziji Mobilića koja će izgledati lepše, modernije ali i dobiti nove funkcije, podešavanja koja će olakšati rad logopedima.

Priznajemo da nam dizajn u prvim godinama razvoja nije bio u fokusu. Želeli smo da imamo što više opcija, što više materijala, ​da što pre ​upoznamo kolege logopede sa Mobilićem.

Nakon 2 godine došlo je vreme za novi i lepši Mobilić, koji uz nove mogućnosti i opcije donosi moderniji i lepši izgled. Za potrebe redizajna Mobilić timu se pridružio dizajner (mobilnih) aplikacija sa preko 20 godina iskustva, uključujići i rad na projektima namenjenim deci. 
Novi kolega je osim znanja i iskustva doneo i nove procese razvoja. Prvo smo krenuli sa anketiranjem naših korisnika, pre svega logopeda ali roditelja. 
Zamolili smo naše korisnike da snime kako koriste aplikaciju. Zatim ih pitali koliko često, na koji način koriste Mobilić, šta im se sviđa, a šta ne i najvažnije njihovo viđenje šta deci prija, a šta smeta dok rade na Mobiliću..  Zatim su krenule online sesije, gde smo zajedno sa korisnicima i dizajnerom pričali, diskutovali o poboljšanju postojećih i dodavanju novih funkcija, novim podešavanjima... 
Proces je trajao više meseci, delovalo je da nema kraja ali je rezultat toliko dobar da je vredeo tolikog truda i vremena.  

Rad sa programerima

Mnogo kolega me je pitalo, kako je raditi sa programerima, kako se razumemo.
Moje iskustvo je jako pozitivno. Prihvataju stručne sugestije, ne mešaju se u logopedski deo posla.
Rokovi. Preskočila bi tu temu  

Paralelno sa novim funkcijama radilo se i na novom dizajnu. Zajednička želja Mobilić tima i dizajnera je da u prepoznatljivom stilu Apple aplikacija ali i da bude još lepši i zanimljiviji deci.
Izgled je u potpunosti promenjen, usvojen je Apple look & feel, boje su još više prilagođenije deci.